INNOVÁCIÓ A SÁROSPATAKI SZAKKÉPZÉSBEN

 

Vay Miklós Református Szakképző Iskola és Diákotthon

sajtóközlemény

„INNOVÁCIÓ A SÁROSPATAKI SZAKKÉPZÉSBEN” A VAY MIKLÓS REFORMÁTUS SZAKKÉPZŐ ISKOLA ÉS DIÁKOTTHONBAN

Csaknem 12 millió forintos fejlesztéssel valósul meg a Vay Miklós Református Szakképző Iskola és Diákotthon. Az összegből a 7 hónapos megvalósítás alatt a tanulók számos iskolai és iskolán túli programban vesznek részt. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg a TÁMOP-3.1.4.C-14-2015-0099 azonosítószámú pályázat keretében nyert támogatással.

A beruházás célja, hogy a tanulók egyéni megküzdő képességeket fejlesztő tréningeken, vállalkozói és életpálya-építési tanácsadáson vesznek részt. Ezen túl családi életre nevelő, szemléletformáló alkalmakon vesznek részt, valamint az áldozattá válással kapcsolatos előadásokat hallgatnak meg.

Az iskolai időszakokban, az iskola épületében szervezett programokon túl nyáron 60 fő tanulónk vesz részt ökotáborban, Hercegkúton. A 60 fős csoportból 30 fő sport tematika, 15 fő angol, további 15 fő pedig német tematika szerint vesz részt a táborban.

A pedagógusaink részére akkreditált képzések kerülnek megvalósításra. Két informatikai jellegű képzés is lesz: az ECDL tanfolyamot 4 fő, míg az IKT szaktárgyi alkalmazásával kapcsolatos képzést 12 fő végzi el. A pedagógiai gyakorlatban előforduló agresszió kezelésével kapcsolatos képzést 10 fő tanárunk végzi el. Szintén 10 fő végez majd a „pedagógus személyiségének fejlesztése – önreflexió” című tanfolyamon. További 15 fő pedagógusunk pedig a „felkészítés a mentorálásra”, valamint a „csapatépítés” tréningeit végzi el.

A pályázat lehetőséget adott kis értékű eszközök beszerzésére is 720.000.-Ft értékben. Az iskola további pedagógiai tevékenységének fejlesztéséhez beszereztünk 13 túra kerékpárt, 20 db úszódeszkát, 5 db futsal labdát, 5 db teremfoci labdát, 5 db 7 méteres műszókötelet, 3 db egészségügyi csomagot és 1 fényképezőgépet.

A pályázaton elnyert összeg: 11.990.500.-Ft

A projekt időtartama: 2015. április 01. - 2015. október 31.

 

 

 

<TOVÁBBI KÉPEK>

<SPORTNAP>

<A DOHÁNYZÁS ÉS ALKOHOLFOGYASZTÁS ÁRTALMAI>

<„Felkészítés a mentorálásra”, „Csapatépítés”>