2017./2018-as tanévnyitó

Megnyitottuk a 2017./2018-as tanévet

 

Tanévkezdő hírek a Vay-ból

2017. szeptember 01-én 310 tanulóval kezdte a tanévet a Vay Miklós Református Szakgimnázium, Szakközépiskola és Diákotthon. Az új tanév kapcsán fontos információkat hallhattunk Dr. Téglás Zsolt, igazgatótól:

..."Továbbra is marad a legtöbb szakmában az ösztöndíjrendszer. Érdemes tudni azt, hogy egyes képzéseinken, ha valaki jól tanul, akár havi 70 ezer forint ösztöndíjban is részesülhet.
Megtartjuk, sőt bővítjük a kedvezményes jogosítvány megszerzésének lehetőségét. A nálunk tanuló diákok 40-50 ezer Ft kedvezményben részesülhetnek a tanfolyam vonatkozásában.
Érdemes azt is tudni, hogy a 9-es új diákok számára a tankönyvek ingyenesek lesznek, ezzel is 15-20 ezer Ft-ot tud egy-egy család megtakarítani.
Marad továbbá az ingyenes kollégiumi elhelyezés, mely lehetőséggel szintén egyre több diákunk él. Érdemes fontolóra venni a diákotthonba való beköltözést, mert még van szabad hely és hamarosan beköszöntenek a hideg őszi napok. A kollégisták megkímélik magukat a koránkeléstől, a buszmegállóban való fagyoskodástól és természetesen nagyszerű programok várják őket a diákotthonban, ami hangsúlyozom még egyszer, hogy ingyenes, csak az étkezésért kell fizetni illetve ott is vannak különböző kedvezmények.
Ha a lehetőségeknél vagyunk mindenképpen meg kell említsem, hogy a sárospataki tornaklubbal egyre jobb a kapcsolatunk és évről évre több diákunk vesz részt a legkülönbözőbb edzéseken, többen a versenysportba is bekapcsolódnak, tehát ezeket a lehetőségeket is érdemes kihasználni a boksz vagy éppen a labdarúgás terén.
A lehetőségek felsorolását a testvériskolai kapcsolatainkkal kívánom zárni, ahol örömmel számolhatok be egy holland kapcsolatról. A korábbi lengyel és felvidéki testvériskolai kapcsolatok mellett ebben a tanévben mi is fogunk diákokat fogadni Hollandiából egy hétre és márciusban a mi diákjainkból egy csoport szintén eltölthet egy hetet majd Hollandiában.
Iskolánk 5 éve működik a Tiszáninneni Református Egyházkerület fenntartásában és tudni kell, hogy ezalatt az idő alatt is gazdag hitéleti alkalmakkal működött intézményünk, most viszont a Reformáció 500. emlékévében vagyunk, az évforduló méltó megünneplése már idén tavasszal elkezdődött, de számos program vár a diákokra ebben a tanévben is...."

 

tn1 tn2